Hopsan, mulle on myönnetty luottokortti:

 

 

 

Terkut täältä on lukenut rivien välistä, että mulla on usein pientä ongelmaa muovi-täpäkän kanssa. Kun samassa osoitteessa kehotettiin tarinoimaan blogin nimen alkuperästä, ja tämä muutenkin on tälläinen meta-tason bloggaus, niin vedän heti tähän perään: 

Oli aivan selvä, että mitään liian henkilööni käyvää nimeä en valitse; mä olen hysteerisen tarkka yksityisýydestäni, mikä, näin meidän kesken, on vähän kornia - en ole julkkkis, eikä kukaan ei ole osoittanut mitään maanista kiinnostusta. Alunperin blogin tuli täyttää kahta roolia, ekakskin toimia mulle päiväkirjana, jonka avulla voin seurata sveitsiläistymis-prosessiani, ja sen jobin se on hoitanut oikein hyvin - näissä blogittamissani puolessatoista vuodessa on asenteissani ja ajatuksissani myllännyt muutamia mullistuksia (-ei, enpä usko, että lukija huomaa mitään henkistä kypsymistä.) 

Tokakskin mulla oli ylevä tavoite tarjota jonkinlainen epävirallinen Muuttajan Opas; homma vaan jäi vähän heitteille, kun kaikki bloggaus-aika menee näihin äärimmäisen jänniin myrskyihin vesilasissa. Jalosta tarkoitusperästä löytyy kuitenkin jälkiä sen verran, että siinä on sitä pohjaa blogin nimen yleispätevyydelle. Toki myös halusin tuoda esiin, että olen nimenomaan täällä hulttioiden fransmaanien leikkikentällä; ero siihen useimmiten "Sveitsiksi" miellettyyn saksankieliseen alueeseen on nimittäin merkittävä. SUISSE ROMANDE kuulostaa kyllä mun(kin) korvaan aika mahtipontiselta; vähän kuin käsittelisi opiskelija-aikojaan töölöläis-yksiössä ETELÄ-SUOMI -blogissaan.

Blogin nimi oli siis suht iisi valita, taisi olla ihan eka idea - enemmän vähkäsin nimimerkkini kanssa. Niin, tsori vaan, mutta Ginger ei ole ristimänimeni. (Anteeksi tämä pitkään jatkunut petos, luottamustanne on käytetty väärin.) Aikani jouduin pähkäilemään, jotta löysin nimen, joka ei muistuttaisi omaani mitenkään mutta tuntuisi silti jollain taikuudella omalta, ja täysin sattumanvaraisestihan se löytyi: Vietin iltaa ulkosuomalaisen perinnetavan eli Frendit-DVD:n parissa, ja... - niin, muistattehan sen jakson, jossa Joey deittailee Twin Peaksin Audreya ja heittää sen tekojalan takkaan? Typsyn nimi oli Ginger. Se oli siinä, vaikka en ole a) punatukkainen, b) pornotähti, c) tykkää Frendeistä, d) ja mainitaan tämä vielä - jalkapuoli.

Näillä eväillä tätä on vedetty ja näillä jatketaan, mitä nyt tekis mieli vähän sisustaa täällä, tai vaihtaa jopa alustaa? Joskus toiste; koira vinkuu ulos sateeseen (Oi kuinka voisin ainokaiseltani mitään kietää?) eli täältä tähän ja terkut täältä sinne!