722073.jpg

Sadekausi katkesi hetkoseksi, joten ehdin livahtaa tsekkaamaan sadon kypsymistä muiden tiluksilla. Lausannesta itään alkaa Se Sveitsin Merkittävin Viinialue; etelärinne, pengerretty Genevenjärveen, seassa satunnaisesti vanhoja viinikyliä. Erittäin viehättävää; ei liian pittoreskia.

Tällä kertaa reittinä Riex-Epesses-Dézaley, josta yllä oleva kuva - hieman suttuinen, mutta kaikissa tarkoissa poseeraa koira, ja varjelen sen anonymiteettiä. Taustalla Vaudin vuoret.

Rypäleet kasvoivat juu. Mitäänhän en viininviljelystäkään tiedä, mutta olettaisin, että tämän kesän sateet ovat vähä liikaa. Ja nyt kun tässä puutarha-teemassa ollaan, niin etanoita on massoittain. Limasia mönttejä pitkin katuja.

Alla tahattoman tekotaiteellinen otos rypäleistä. (Väitän kyllä, ettei rypäleistä edes saa kuin tekotaiteellisia asetelmia - kiitos taidehistorian painolastin, joka tunkee jokaiseen rypäle-aiheiseen kuvaan.) Tarkoitus siis oli vain dokumentoida rypäleen kypsyys- ja kokoaste myöhempiä vertailuja varten. Terveisin, Pikku Biologi.

722125.jpg